Σεβαλιέ. Το Δαχτυλίδι για το μικρό σας δάχτυλο


Τα δαχτυλίδια είναι από τα πιο αγαπημένα αξεσουάρ για όλες τις ηλικίες και όλες τις ώρες. Αρέσουν και φοριούνται καθημερινά, μικρά, μεγάλα, με η χωρίς πέτρες, σε όλα τα σχήματα και τις φόρμες. Όμως υπάρχει μια ιδιαίτερα αγαπημένη κατηγορία που έχει αναδειχθεί τον τελευταίο καιρό, στο απόλυτη στοιχείο κομψότητας και στυλ: τα "Σεβαλιέ".

,

Ας αρχίσουμε από τη μυθολογία. Ο προμηθέας όταν απελευθερώθηκε από τον Ηρακλή, υποχρεώθηκε να φοράει πάντα ένα κρίκο από την αλυσίδα του στο χέρι σε ανάμνηση της τιμωρίας του. Έτσι γεννήθηκε το δακτυλίδι. Από τότε οι άνθρωποι, ξεκίνησαν να φορούν δαχτυλίδια, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για τον άνθρωπο που τούς χάρισε την γνώση και την σοφία.

Η λέξη: σΣεβαλιέ (Chevalière), προέρχεται από την γαλλική λέξη: «cheval», που σημαίνει: «άλογο». Οι ιππότες, οι ταξιάρχες οι ευγενείς και η βασιλική κάστα του μεσαίωνα, συνήθιζε να φοράει δακτυλίδια με το οικόσημο της στο μικρό δάκτυλο. Ο λόγος ήταν πρακτικός

Σήμερα τα Σεβαλιέ φοριούνται ένα ή περισσότερα μαζί στο μικρό δάκτυλο των γυναικών αλλά και των ανδρών, είναι συνήθως λεπτά με διακριτικές λεπτομέρειες, ανοιγμένα και προσδίδουν ιδιαίτερη αριστοκρατική αίσθηση και στυλ.

Δείγμα της δουλειάς μας σε χειροποίητα Σεβαλιέ δεμένα με ημιπολύτιμες πέτρες θα βρείτε στο www.doingart.gr

Επιλεγμένες Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά

Safe Site

safe site
google_safe_browsing_edited.jpg
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
Copyrights

All  images and text © by 

Χειροποιήματα, Χειροποίητα Κοσμήματα, Είδη δώρων, www.DoingArt.gr