Νεράιδες


Νεράιδες

Οι νεράιδες, που το όνομά τους προέρχεται από τις Νηρηίδες, τις θαλάσσιες νύμφες της μυθολογίας μας, είναι πανέμορφες έξυπνες θεές που τους αρέσει το καλό, απεχθάνονται το ψέμα και βοηθούν τους ανθρώπους με τα ξόρκια και τα μαγικά τους.

Είναι τα «Αγερικά» , οι «Αιθέριες», οι «Καλομοίρες», τα «Ξωνέρια»,οι «Σειρήνες», οι «Ανεμικές», οι «Καλές Κυράδες», τα «Ξωτικά» και οι «Ανεράδες» της παράδοσης, που ο λαός μας τις φαντάζεται ν’αγαπούν το τραγούδι και τον χορό να ζουν μέσα σε δάση ή σε όχθες ποταμών και λιμνών παίζοντας με τα λουλούδια και τα βότσαλα, λατρεύοντας υπερβολικά το υγρό στοιχείο.

Ζουν σε νεραϊδίσια παλάτια και χρυσαφένια κάστρα στο σμαραγδένιο βασίλειό τους, μια ζωή όλο τραγούδι και ολονύχτιους χορούς με γέλιο ευτυχία και χαρά, παιχνίδια και πειράγματα ερωτοτροπούν και μαγεύουν μέχρι τα ξημερώματα τότε που αιωρούμενες εξαφανίζονται καθώς τις παίρνει ο ύπνος εξαντλημένες από άλλο ένα γιορτινό βράδυ.

Οι ευαίσθητοι και τρυφεροί άνθρωποι μπορούν να τις αντιλαμβάνονται, να βλέπουν το κορμί και τα φτερά τους, που’ναι φτιαγμένα από φως, συναίσθημα και ενέργεια, να κινούνται απαλά και ρευστά με τη σκέψη και την αγάπη μας.

Στα ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΜΑΤΑ θα βρείτε χειροποίητες Ελληνικές Νεράιδες σε ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων.

Φιλικά

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΜΑΤΑ www.DoingArt.gr

Επιλεγμένες Δημοσιεύσεις
Πρόσφατες Δημοσιεύσεις
Αρχείο
Αναζήτηση με λέξεις-κλειδιά

Safe Site

safe site
google_safe_browsing_edited.jpg
  • Facebook Social Icon
  • Pinterest Social Icon
  • Google+ Social Icon
  • Instagram Social Icon
© Copyright

All  images and text © by 

Χειροποιήματα, Χειροποίητα Κοσμήματα, Είδη δώρων, www.DoingArt.gr